Lees hieronder het onstaan van Xochi. Onze visie, werking en historie samengevat in één verhaal.

Our Story

Onze exotische naam ‘Xochi’ komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Om hem te verklaren moeten we even terug in de tijd reizen en bovendien nog eens naar de andere kant van de wereld. Het Amerikaanse continent kende al voor zijn ‘ontdekking’ door Columbus vele rijke culturen.

In Mexico vinden we de Inca’s en de Maya’s, waarbij vooral hun toekomstvoorspellingen – met name die van de Apocalyps – ons bijblijven. Er was echter nog een grote speler in het land: namelijk de Azteken. Dit volk kende veel goden en godinnen en deze namen in hun dagelijkse leven een belangrijke plaats in.

De vrolijkste van de bende waren misschien wel Xochipilli en Xochiquetzal. Deze broer en zus staan bekend als goden van zorgeloosheid, feesten, creativiteit, dans, bloemen, extase en – last but not least – van de spelen en het plezier.

Een verwijzing naar deze twee goden lijkt ons dus op het lijf geschreven. Ook wij zijn een broer en zus en samen willen we spelen, plezier – en wie weet zelfs extase – tot bij jullie (thuis) brengen.

Stap mee met ons in dit avontuur en maak kennis met ‘XOCHI’.

Partnerships